Request callback
X
Pentru o experiență completă, vă rugăm să utilizați varianta landscape a site-ului.
Mergi la conţinutul principal

Cum alegeţi oamenii pe care vreţi să-i angajaţi în companie?

Cum alegeţi oamenii pe care vreţi să-i angajaţi în companie?

Au apărut noi proiecte şi echipa curentă nu mai face faţă. E prea mult de lucru, prea mulţi clienţi de mulţumit şi prea multe cereri. Trebuie să angajaţi oameni noi. Postaţi anunţuri de angajare pe toate site-urile de recrutare importante, plătiţi pentru a va promova anunţul şi pentru a găsi cât mai repede oamenii potriviţi. Trimit CV-uri peste 500 de oameni.

Să citeşti fiecare CV în parte ocupă foarte mult timp. Din 500, găsiţi câteva zeci care s-ar potrivi. Le mai luaţi o dată pe fiecare în parte şi mai faceţi o triere. Apoi stabiliţi interviuri, faceţi fişe de feedback, va întâlniţi cu oamenii, luaţi notiţe. Centralizaţi toate datele şi stabiliţi noi întâlniri cu cei mai buni. Cel puţin zece zile, sunteţi blocat.

Nu ar fi mai simplu să introduceţi criteriile de angajare şi de experienţă într-un formular, apoi să primiţi doar cele mai relevante CV-uri? În loc de 500 de CV-uri, le puteţi primi pe cele mai bune 100, toate care să îndeplinească acele criterii pe care le-aţi selectat.

Soluţia Recrutor, oferită de Ymens, face exact acest lucru. Fiecare interviu este notat în calendar şi fiecărui candidat i se adaugă comentariile de feedback.  Recrutor centralizează datele automat şi oferă o situaţie a candidaţilor. Decizia se ia uşor, iar tot procesul se desfăşoară imediat. În maximum patru zile, noii angajaţi pot începe lucrul.