Request callback
X
Pentru o experiență completă, vă rugăm să utilizați varianta landscape a site-ului.
Mergi la conţinutul principal
Inapoi la solutii

Ymens Credit Report Powered By Creditreform

Securizaţi-vă afacerea prin evaluarea solvabilităţii partenerilor dumneavoastră

 • Imagine completă asupra solvabilității partenerilor dumneavoastră de afaceri
 • Acces la 25 de ani de expertiză în risc management pe piața locală

Ymens Credit Report Powered By Creditreform

Securizați-vă afacerea prin evaluarea solvabilității partenerilor dumneavoastră

 

Ymens Credit Report este cel mai util instrument de management al riscului de neplată. Acesta vă oferă o imagine completă asupra bonității clienților și partenerilor dumneavoastră, actuali și potențiali. Astfel, soluția vă pune la dispoziție toate informațiile referitoare la solvabilitatea și comportamentul în ceea ce privește plățile ale oricărei companii din România.

 

În baza solicitărilor transmise de către clienții noștri prin intermediul aplicației, experții în risc management elaborează rapoarte de bonitate ce cuprind toate informațiile de interes pentru client. Ymens oferă o gamă largă de tipuri de rapoarte de bonitate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărei companii în parte.

Totodată, valoarea adăugată pe care o oferim clienților noștri rezidă din interpretarea datelor cuprinse în raport, împreună cu recomandări legate de gradul de risc pe care îl implică dezvoltarea unor relații comerciale cu firma analizată.

Aplicația Ymens Credit Report este dezvoltată în parteneriat cu Creditreform, companie germană lider pe piața europeană a informațiilor de afaceri. Creditreform deține peste 25 de ani de experiență în România.

Beneficii

 • Imagine completă asupra solvabilității partenerilor dumneavoastră de afaceri
 • În mediul economic actual, definit prin dinamism și competitivitate, dar, totodată și printr-o volatilitate ridicată, evaluarea riguroasă a partenerilor de afaceri a devenit o condiție obligatorie pentru orice business de succes. Prin intermediul soluției Ymens Credit Report oferim clienților noștri rapoarte de bonitate despre orice potențial client sau partener cu care aceștia își propun să dezvolte o relație contractuală. Informațiile cuprinse în rapoartele de bonitate ajută la minimizarea potențialelor riscuri și conferă siguranță în afaceri.

  În calculul bonităţii intră peste 60 de indicatori economici compuşi, ce au ponderi diferite în formula de calcul. Vechimea companiei în piaţă, răspunderea pe care o au acţionarii faţă de companie, domeniul de activitate, mărimea companiei, dinamica cifrei de afaceri, lichiditatea, capacitatea de plată sunt doar câțiva dintre indicatorii luați în calcul. Totodată, o importanță semnificativă o au informaţiile cu privire la relațiile companiei subiect cu alte companii din România, inclusiv cu cele aflate în insolvență. Informaţiile negative constituie un indicator calitativ cu impact puternic asupra recomandării oferite clienților noștri.

  Astfel, Indexul de Bonitate cuprins în raport este un indicator precis ce oferă o imagine globală asupra firmei subiect, referitoare la solvabilitatea acesteia şi capacitatea de plată.

 • Acces la 25 de ani de expertiză în risc management pe piața locală
 • Cu peste 25 de ani de experiență pe piața din România, beneficiind de o bază de date solidă și beneficiind de know-how-ul partenerului nostru german, experții noștri oferă clientilor servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

  Valoarea adăugată a rapoartelor de bonitate rezultă din contribuția analiștilor financiari care iau în calcul atât informațiile colectate dintr-o multitudine de surse, cât și referințe dificil de evaluat prin intermediul unor formule matematice.

  De asemenea, date importante despre companiile subiect sunt investigate și direct, de către personal calificat, prin contact telefonic cu fiecare societate analizată.

  Subclasele de risc sunt ajustate în funcţie de situaţia economică locală (risc de ţară, de sector, GiniCoefficient, distribuţia companiilor în economie etc)

 • Reducere costuri operaţionale asociate colectării informațiilor despre potențialii dumneavoastră clienți și parteneri
 • Prin soluția Ymens Credit Report aveți acces la o bază de date consistentă privind comportamentul de plată al peste 700.000 de companii active din România. Aceste date sunt actualizate constant şi utilizate în dezvoltarea unei analize riguroase, fiind incluse în fiecare raport de credit emis. Comportamentul în ceea ce privește plățile este monitorizat pentru toate companiile încă din anul înființării acestora.

  Analiştii noştri financiari, puternic ancorați în mediului de business local, desfăşoară permanent un reserch în mediul online, accesând toate bazele oficiale de informaţii de afaceri și selectează toate datele cu impact asupra comportamentului în plată al fiecărei firme analizate. Pentru fiecare companie urmează completarea informațiilor pe baza unei investigații directe - interviu telefonic cu firma subiect.

  Contactul direct cu compania subiect oferă o valoare adăugată mare pentru fiecare raport de credit emis, iar un analist financiar poate evalua dacă societatea este într-adevăr operațională și dacă are activitate în punctele de lucru declarate. La toate acestea se adaugă contactarea furnizorilor, auto-evaluări, știri din presă zilnică și de afaceri, informații din baza internă de recuperare debite, verificarea acţionarilor / administratorilor în baza de date negative.

  Colectarea unui volum atât de mare de informații necesită alocarea unor resurse interne semnificative care, prin utilizarea soluției Ymens Credit Report, pot fi direcționate spre zona operațională a companiei dumneavoastră.

 • Interpretare facilă a datelor conținute în rapoarte
 • Rapoartele de credit pe care vi le punem la dispoziție au o structură clară și concisă, fiind foarte ușor de interpretat. Rezultatele sunt comasate în doi indicatori: indexul de bonitate și limita de credit recomandată. Indexul de bonitate variază de la 100 (indicând o solvabilitate excelentă), la 600 (în cazul firmelor aflate în faliment). Limita de credit, pe de altă parte, este suma în cuantumul căreia pot fi furnizate produse şi servicii companiei subiect, fără asumarea unor riscuri de neplată.

  Tot pentru a ușura interpretarea datelor, punem la dispoziția clienților noștri mai multe tipuri de rapoarte, astfel încât acestea să cuprindă doar informațiile relevante fiecărei companii în parte. Cele mai simple rapoarte se adresează clienților care se află în faza de targetare a unor parteneri solvabili. O altă variantă a raportului este utilă clienților interesați de relațiile comerciale dintre compania subiect și partenerii acesteia de afaceri. Rapoartele cele mai complexe, care totodată sunt și cele mai sigure, sunt recomandate clienților ce au intenția de a semna contracte cu plata la termen. Astfel, alegând tipul potrivit de raport, clienţii regăsesc în structura acestora informaţiile relevante pentru nevoile lor, prezentate într-o modalitate ușor de înțeles și interpretat.

  Alegeți acum pachetul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de business și beneficiați de avantajele soluției Ymens Credit Report încă din prima zi!

Funcționalități Soluție

ProfessionalAdvancedStandardEssentialBasic
Date de identificare
Index de bonitate (Descriere index de bonitate și clase de risc)
*
*
Istoric index de bonitate
Sumar recomandare limită de credit și conexiuni de afaceri
Informații de bază
Formă legală
Înființare și schimbări
Acționari și capital
Capital social
Management
Informații adresă / Puncte de lucru
Subsidiare, relații și grupuri de firme
Coduri de activitate ale companiei
Cifră de afaceri și angajați
**
Informații economice
Proprietăți deținute
Informații suplimentare din baza de date Creditreform
Bănci
Credite, garanții imobiliare și ipoteci
Indicatori principali conform know-how
Comportamentul în plăți și limita de credit
Limită de credit
Conexiuni de afaceri
Comportament de plată
Informații negative
Datorii la bugetul de stat și executări silite
Înregistrări în centrala incidentelor de plăti
Înregistrări în baza internă de recuperări debite
Înregistrări în portarul instanțelor de judecată
Înregistrări în buletinul procedurilor de insolvență
Date financiare
***
Informații din Activ
Informații din Pasiv
Informații din Contul de profit și pierdere
Informații suplimentare bilanț
Active fixe imobilizate specifice
Rate financiare (18 indicatori)
Rata de schimb valutar
Grafice rate financiare
Preț raport
19 EUR
16 EUR
12 EUR
4 EUR
2 EUR
utilizatori x 0€/lună
= 0€/lună
utilizatori x 0€/lună
= 0€/lună
utilizatori x 0€/lună
= 0€/lună
utilizatori x 0€/lună
= 0€/lună
utilizatori x 0€/lună
= 0€/lună
Pentru a vizualiza detaliile complete, vă rugăm să utilizați varianta desktop a site-ului www.ymens.com. Vă mulțumim.

* încadrare 3 clase de risc

** valori pentru ultimul an disponibil

*** valori pentru utlimii 2 ani disponibili

Soluții corelate